lördag 27 april 2013

Förgänglighet.
Den var väldigt vacker till att börja med, där den stod i mitt fönster i den nya vasen jag hade fyndat på en söndagsloppis. Men under veckan glömdes den bort. Och när jag upptäckte den på nytt efter någon vecka så var den som vackrast. Bladen var så spröda och romantiska med sina rosa, röda, bruna och gröna nyanser. Stjälken kämpade för att hålla upp sin vackra blomma ett litet tag till så att jag kunde få en sista chans att njuta. Så den fick stå kvar några dagar till. Och jag gjorde mitt yttersta för att försöka bevara dess skönhet på foto.

måndag 22 april 2013

Fokus.
Vad lägger du fokus på i din bild?
Om man justerar fokus så kan bilden plötsligt se helt annorlunda ut. Man upptäcker nya detaljer att studera eller andra vinklar att se saker ifrån. Men ibland blir bilden då helt suddig och det man tyckte var viktigt är inte längre urskiljbart. Då får man justera igen.

lördag 20 april 2013

Söderut.Under påsklovet blev jag trött på Stockholm, så jag tog tåget ner till Malmö och Becca. Vi fick några härligt soliga dagar, med många skratt och riktigt god mat. Ibland behöver man komma bort från vardagen.


söndag 14 april 2013

Vårkänslor.
Äntligen tittar solen fram, och man vågar hoppas på vår. Inget mörkt får vara kvar, för nu vill jag ha ljus och lugn. Kläder och smycken går i toner av vitt, grått, rosa, blått... Och det första jag gör på morgonen när jag stiger upp är mina älskade solhälsningar. Jag sträcker och tänjer och andas tills hela kroppen är fylld med morgonlugn, som sedan blir till en styrka jag tar med mig hela dagen. Med mig under dagen har jag även Buddha, Gud, och mina vackra skyddsänglar.

Bilder: Soul of Maïa (Hanna Rössner)